KIM Kodlu Bölüm Laboratuvar Dersleri Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

26 Şubat-1 Mart 2024 haftası bölümümüz laboratuvar derslerinde,  dersin koordinatörü eşliğinde sorumlu araştırma görevlileri tarafından, öğrencilerimize laboratuvar saatinde ilgili laboratuvarlarda oryantasyon yapılacaktır.

KIM kodlu tüm derslerin laboratuvar dersleri 4 Mart 2024’ten itibaren (3. Hafta) ilgili laboratuvarlarda başlayacaktır. KIM1170 Genel Kimya dersi Deney Çevrimleri, bölüm web sayfası servis dersi sekmesinde ilan edilecek olup, diğer dersler için dersin yürütücüsüne (hocasına) ait kişisel AVESIS sayfalarından takip edilmelidir.

Bu dönem verilecek olan laboratuvar derslerimizle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:

1) Laboratuvar derslerini daha önce alarak F0 harici bir başarısız notla kalan öğrencilerden dersi tekrar alanlara, deney muafiyeti uygulanarak devam zorunluluğu aranmayacaktır.

2) Bölümümüz derslerine ait tüm laboratuvar föyleri (KIM1170 Genel Kimya Föyü dahil) kampüsteki kitapevinden temin edilebilir (yıldız store fotokopi merkezi) durumdadır. Öğrencilerin rapor tutmak üzere, bölüm tarafından belirlenen herhangi bir laboratuvar defteri formatı zorunluluğu bulunmayıp, bu konuda dersin koordinatörlerinin ortak belirleyeceği format geçerlidir.

3) Öğrenciler laboratuvar güvenlik kuralları gereği laboratuvara başlamadan önce ve deney sırasında mutlaka önlük, gözlük ve eldiven giymeli, laboratuvar hocasının talimatlarına uygun hareket etmelidir. Laboratuvar derslerinde 80% devam zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrencilerin 1 telafi hakkı bulunmaktadır ve sağlık raporlarını ilgili grubun sorumlu öğretim elemanına raporun bitimini takip eden 3 (üç)  iş günü içerisinde sunması gerekmektedir.

4) Bölümümüz 1. sınıf öğrencileri, öğrenci dolaplarının temini ve kullanımı hakkında Bölümümüz teknisyeni Karabey EROĞLU ile (D1009 nolu ofis) 4 Mart 2024 tarihinden itibaren iletişime geçebilirler.

Tüm öğrencilerimiz sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem diliyoruz.

2023-2024 Bahar yarıyılımız hayırlı olsun.